DRW Draubruecke 2

Verkrijg de beste ideeën voor uw Karinthische Fietsavonturen op Karinthie.com 

fietsvakantiewinkel

bannerrechtsGeorganiseerd fietsen in Nederland, Denemarken, Italië of Frankrijk.

Overnachten in hotels, op campings of in een vakantiehuisje.

Dat is pas Fiets-Fun!

Rusland is een immens land. Uitgestrekt, met voor iedereen zijn of haar ideale landschap en klimaat. Het toer- of vakantiefietsen in Rusland staat nog in de kinderschoenen, maar er zijn zeker goede informatiebronnen te vinden op internet.

verkeer overnachten routes tips 

 

verkeer

De toestand van de wegen is heel verschillend. Er zijn soms verrassend goed geasfalteerde wegen. Maar net als in andere Oost-europese landen kan een geasfalteerde weg zomaar in een gravelweg veranderen Hoe verder je naar het Oosten gaat, hoe slechter de wegen worden, uitzonderingen uiteraard daargelaten.

Russen zijn stevige drinkers, en schrikken er niet voor terug om met een borrel achter het stuur te kruipen. Fietsen in drukke gebieden is daarnaast ook nogal gevaarlijk door de agressieve rijstijl van de Russen, in combinatie met het niet gewoon zijn aan fietsers op de weg.

Wegwijzers (met Cyrillisch schrift) zijn er ruim voldoende, al zijn ze niet speciaal gemaakt voor fietsers. Oppassen dat je niet onnodig op de snelwegen beland dus.

 

overnachten

Campings zijn er nauwelijks in Rusland, de toeristische gebieden rondom de Zwarte Zee uitgezonderd. Hotels zijn vooral te vinden in steden, jeugdherbergen alleen in de grote steden als Moskou en St-Petersburg.

Overnachten bij particulieren, of wild kamperen is goed mogelijk.

 

routes

De Euroroute R1 van Arnhem naar Berlijn tot in St. Petersburg is de enige nederlandstalige fietsroute die tot in Rusland voert. De Europafietsers brengt een brochure uit over deze route. De brochure bevat heel veel praktische tips en informatie over de route. De website www.euroroute-r1.de biedt eveneens veel, up-to-date informatie.

De Russische Fietstour Club biedt op haar website ook enkele routetrajecten. De site is verder erg handig om in contact te komen met fietsers in Rusland.

 

tips

 

 

De bevolking is vaak heel vriendelijk en behulpzaam. Met ieder woordje Russisch groeit de welwillendheid van de gastheer, en natuurlijk de mogelijkheid om te communiceren. Jongeren spreken tegenwoordig meestal wel een aardig woordje Engels of Duits, vooral in stedelijke gebieden. Het is sowieso handig om het Cyrillische alfabet te kennen,zodat je de borden kunt lezen.

U kunt een reactie achterlaten op deze website. Daarvoor dient u eerst in te loggen met behulp van Facebook, Google, Linkedin of Twitter. Klik rechtsboven op één van de icoontjes.

Dutch Bike Tours

SNP Fietsreizen

SNP Fietsvakanties